Amikor végeztünk a belső felújítással, és kész lett a fürdő, a festés, a konyha, elkezdtük tervezgetni a külső szigetelést is.

A helyi építési szabályzatban megnéztük, milyen színűre festhetjük a házat kívülről. De elképzelni sem tudtuk még akkor, hogy a rengeteg struktúra, és a szabályokon belüli rengeteg féle szín pontosan milyen eredményt produkál.

Pár kattintással később a menyország tárult fel előttünk, mégpedig ezen a linken: https://epitomegoldasok.lb-knauf.hu/hazszinezo/
Itt aztán a kivitelető szóbeli iránymutatása alapján ki tudtuk választani a megfelelő színt, és mintázatot. De ha már itt voltunk, az aljzatot is megnéztük, eső után köpönyeg jeligére, de meglepő módon szinte pontosan az került bele, amit a szakember javasolt: https://epitomegoldasok.lb-knauf.hu/kalkulator/aljzatkepzes

A burkolat kalkulátort már korábbról ismertem, ennek az alkalmazásnak a segítségével kezdtem megismerkedni az okos tervezőoldalakkal, és ennek segítségével készült a fürdő. Mutatom: https://epitomegoldasok.lb-knauf.hu/kalkulator/hidegburkolas.

A hőszigetelés kalkulátorban mindent megtaláltam, ami a kételyeim eloszlatásához kellett, például a választ arra, hogy a kivitelező nem átverési céllal akar 15 centi szigetelést, hanem mert ez kell a megfelelő energiahatékonysághoz. És tényleg, az összköltségvetésben csak minimálisan kerül többe a tíz centisnél. Ugyanis ide is kell dűbel, gúzoló, háló, szín, élvédő,
miegyéb, maga a hőszigetelő vastagsága csak egy tétel a sok közül. Megéri a vastagabb. Na de milyen sok közül? Ha magamra lennék utalva, biztos a felét elfelejteném. De itt az alkalmazás, ami segít.

Ugyanitt az is kiderült, hogy a páraáteresztő szigeteléshez páraáteresztő vakolat is kell. És az is, hogy ezzel mennyivel jobban járunk.

Ma már nem működnek a hagyományos módszerek. Az élet minden területén át kell látni az alapokat, legyen az autószerelés, lakásfelújítás, vagy jogi folyamatok. A házzal kapcsolatos részekben most nagyon sokat segít az LB Knauf, ahol digitálisan, vizuálisan vezetnek végleg egy-egy korábban ismeretlen műveleten, hogy nagyobb biztonságban vághassunk neki, és ne legyen olyan elsöprő a szakember fölénye.

Sőt, most egy iPadet is lehet nyerni, akár egyetlen kalkulációval.



Címkék: