A nyers hússal nem árt óvatosan bánni, főleg a nyári melegben. Persze elolvassuk a csomagoláson a lejárati időt, de azért az sem garancia, ha meg a hentesnél vagy a piacon vásárolunk, ott meg aztán még felirat sincs a húson.
Ha nem akarod a véletlenre bízni a dolgot, most már megszagoltathatos a nyers marhát, csirkét, sertést, de még a halat is a hússzaglászóval. A műanyag kütyüt 10 másodpercig kell a hússzelet közelében tartanod, majd az a telefonodra küldött app segítségével közli, hogy ehető-e még a husi, és hogy meddig áll még el.
Hogy alkalmas-e a fogyasztásra, vagy a fagyasztásra, vagy jobb ha azonnal megszabadulsz tőle, az alapján állapítja meg, hogy megméri az ammóniaszintet, valamint a szerves illóanyagok összetételét. Szóval ha szeretnéd elkerülni a romlott húsnak köszönhető gyomorrontást, a legjobb ha beszerzel egy hússzaglászót.
(kiemelt kép: hungry forever)