E koncertek látogatói minden évben dacolnak időjárással vagy akár erdei állatokkal is, ha kell, mert a martonvásári kastélyparkbeli Beethoven esteket kihagyni nem lehet. Idén akár piknikezhetsz is közben!

Ha még sosem jártál itt, a Nemzeti Filharmonikusok három remek alkalmat is kínálnak júliusban arra, hogy Beethoven klasszikusait hallgasd ebben a romantikus angol parkban. A romantikát pedig nem véletlen emlegetem.

Beethoven maga többször is járt Martonvásáron a Brunszvik családdal ápolt jó kapcsolata révén, sőt hagyatékában talált, el nem küldött szerelmes leveleit Brunszvik Jozefinhez írta a kutatások –és némi feltételezés- szerint. Több szenvedélyes műve is született itt tartózkodása alatt, amelyek emlékére nem csak egy érdekes kiállítást hoztak létre, hanem az évtizedek óta népszerű nyári koncertsorozatot is.

Az idén is kiválónak ígérkező koncerteket este a tó közepén lévő, erdei hangulatú sziget szabadtéri színpadán tartják, ahova néhány jegy még most is kapható ide kattintva vagy a helyszínen. Ezeken a helyeken persze a zenei programról is kapsz információt.

Akiknek nem jutna jegy, vagy a fűbe heveredve, pezsgőt szürcsölgetve élveznék inkább egymás társaságát és a zenét, azoknak jó hír, hogy a park a koncertek idején végig nyitva lesz, így átlagos látogatói jegyekért megtehetik ezeken az estéken: július 15., 22. és 29-én, 19 órától.

Jó szórakozást!

Látogatói jegyek a parkba: 200-750,-ft között/fő



Címkék: