Elkezdődött a mélygarázsépítés a Városliget peremén. A tervek szerint az Állatkerti körúton 700, a Hermina úton 275, a Dózsa György úton pedig 800 férőhelyes földalatti parkolók lesznek. A Városliget Zrt. közleménye szerint a mélygarázsoknak köszönhetően tisztul a park levegője, csökken a zajterhelés és biztonságosabbá válik a gyalogosok és a kerékpárosok közlekedése.

A csaknem 30 ezer négyzetméter szintterületű, vastag földréteggel – és így növényzettel – borított Dózsa György úti négyszintes mélygarázsban külön beállót kapnak a mozgássérültek járművei, a motorkerékpárok és az elektromos autók. Emellett a garázs legfelsőbb szintjén kerékpártárolókat és öltözőket alakítanak ki.

A tervek szerint az új mélygarázsokban kedvezményesen parkolhatnak majd a környező utcák lakói, ennek érdekében a Városliget Zrt. tárgyalásokat folytat az illetékes önkormányzatokkal. A Városliget autóforgalmának csökkentésé mellett egy kutyás élményparkot és új sportpályákat is kialakítanak, emellett a Vakok kertjének és a Szépművészeti Múzeum környéki parkrésznek a megújítása is folyamatban van.

Forrás: MTI

A kiemelt kép illusztráció. Forrás: Pixabay



Címkék: