Kezdjük ott, hogy bár az avokádó – lévén úgynevezett superfood – számos pozitív tulajdonsága mellett magas zsírtartalommal bír, ez a zsírtartalom legnagyobb részét tekintve nem káros a szervezet számára, sőt, a hvg,hu egy kapcsolódó cikke alapján még csak nem is igazán hizlal. A többszörösen telítetlen zsírsavak jó hatással vannak a szívre, az erekre és csökkentik a koleszterinszintet. Csakhogy a Közép-Amerikában őshonos növény olyan népszerű lett, hogy alig bírják kiszolgálni az exportigényt, számos erdőt kifejezetten az avokádótermesztés miatt irtanak ki.
Most, hogy megvolt a bemelegítés, jön a lényeg: a spanyol Isla Bonita cég piacra dobta a csökkentett zsírtartalmú avokádóját, amely egyharmaddal kevesebb zsírt tartalmaz, gyorsabban érik, de lassabban barnul, mint hagyományos kollégája. A Daily Mail cikke szerint habár az Avocado Light egyelőre csak Spanyolországban elérhető, a közösségi médiában máris híre ment alacsonyabb zsírtartalma miatt, mivel sokan remélik, hogy mielőbb exportálják a világ különböző pontjaira. A Daily Mail azt írja, a normál avokádóból csak mérsékelten ajánlott fogyasztani (a táplálkozási tanácsadók állítólag napi felet ajánlanak a magas zsírtartalom miatt), ezért is várják már sokan a diétás változatot, azaz, hogy abból nagyobb mennyiségben ehessenek.
Borítókép forrása: http://www.aguacatelight.com/