A The 5 Million Star Hotel, vagyis az Ötmillió csillagos hotel néven fut az izlandi Skalholtban az a szállás, melynek szobái olyan különlegesek, hogy még a Daily Mail is írt róluk: a különböző komfortfokozatú, rendszerint dupla ágyas bérlemények ugyanis a Hvítá folyó mellett, a szabad ég alatt, mégis védve, egy buborékban találhatók – nem véletlen hát a név sem. A tökéletes kilátást, szokatlanul intim természetközeliséget adó buborékokat éjszakánként 28 900 izlandi koronáért (ez a legolcsóbb), vagyis kb. 75 000 forintért vehetjük bérbe, viszont a tulajok gondoskodnak róla, hogy az élmény igazán csak a miénk, és igazán privát legyen: a buborékok koordinátáit csak azután kapjuk meg, hogy lefoglaltuk és leelőlegeztük a szállásunkat.

Azok, akik a Rejkjavíktól kb. egyórányira található szállásokat választják, meg kell osztozzanak a fürdőszoba- és konyhahasználaton a többi vendéggel, nem kapnak sem törülközőt, sem szappant/tusfürdőt, és az ételt is maguknak kell rendezniük. A  buborékot egy zajmentes szellőzőrendszer tartja meg enyhe túlnyomással felfújt állapotban, és ugyanennek a rendszernek köszönhető, hogy a szoba levegője óránként ötször cserélődik, ami gátolja a nedvességképződést. A hőmérsékletet termosztáttal szabályozzák, így a buborék nem hűl ki télen. És hogy hogyan jutott eszébe a buborékszoba a hotel tulajának, Robert Robertssonnak? Elég volt hozzá turistákkal beszélnie, akik megunták már, hogy a hidegben kell ácsorogniuk, ha látni szeretnék a sarki fényt. Merthogy a szerencsésebbek akár még azt is megtekinthetik. Ja, ezt nem említettük?

The 5 Million Star hotel

Közzétette: Bubbles in Iceland – 2017. március 28.

 A TripAdvisoron nem győzik dicsérni (23-ból 22-en nagyon bírták) a 2015 novembere óta működő szállást és az élményt, mondjuk, nem is csodáljuk nagyon, amikor (kattints a linkre!) ilyen csodákat lehet látni ott. Extra érdekesség: az egyik értékelésben olvastuk, hogy dolgozik ott túravezetőként egy Attila!
Borítókép forrása: Youtube


Címkék: