Találkozunk a neten fotókkal, amikről azonnal tudni, hogy nem a valóságot ábrázolják. Túl szépek, túl fényesek, túl színesek. Aztán találkozunk olyan képekkel is, ahol nehéz eldönteni, hogy a valóságot látjuk, vagy sem: úristen, ilyen hely tényleg létezik? Most ezekből állított össze a Bright Side egy 35 képből álló csokrot, mi pedig kiválasztottuk a három kedvenc helyünket, amit részletesebben is bemutatunk.

Ördög-híd a varázsparkban

Németország egyik legvadregényesebb helye a  Kromlau Park. A 200 hektáros területet egy tájépítész alakította a mai képére, akit Freidrich Hermann Rötschke fogadott fel erre a feladatra és szinte a teljes vagyonát a parkra költötte. A hatalmas birtokra egzotikus fákat és cserjéket telepített, és hatszögletű bazaltkövekből különböző építményeket épített az egész parkban: oszlopokat, orgonákat, piramisokat, barlangokat, hidakat. Ilyen a képen látható híd is, az Ördög-híd, aminek orgonákat formázó pillérei szintén bazaltoszlopokból épültek. A birtokon van egy vadregényes kastély, de tele van csodálatos virágokkal is, amiket a Pünkösdkor rendezett hatalmas Virágfesztiválon mi is megcsodálhatunk.

Forrás: wikimedia.org

A jégkirálynő otthona

A Vatnajökull Izland legnagyobb összefüggő jégmezője, területe 8100 km², ezzel az egyik legnagyobb Európában, de területe sajnos néhány éve csökkenőben van az éghajlatváltozás és az vulkanikus aktivitás miatt. A Vatnajökull déli szélénél, a Skaftafell Nemzeti Park közelében található Izland legmagasabb hegye, a Hvannadalshnjúkur. És itt található ez a jégbarlang is, amit az olvadó jégsziklák formáltak ilyen mesebelivé. Látogatható, de ide bemenni nem veszélytelen: a jégfalak folyamatosan változtatják alakzatukat, így nem mindegy, mikor sétálunk be egy erre a lenyűgöző helyre.

Forrás: flicker.com

Bükkfák és egy kísértet

A világ egyik legszebb fasorának tartják a Dark Hedges néven ismert utat, ami az Ír-sziget Angliához tartozó részén, Antrim grófság területén található. A története 250 évvel ezelőtt kezdődött, amikor a XVIII. század közepén a Stuart-család a családi kastélyhoz vezető út mentén bükkfákat ültetett el. Az évszázadok alatt a fák hatalmasra nőttek és összeértek, az ágak pedig összefonódtak. A misztikus látványhoz pedig egy legenda is jár: állítólag a Szürke hölgy szelleme kísért az ősi bükkfák alatt. Egyesek szerint a szellem egy szobalány, aki egy közeli házban halt erőszakos halált, mások úgy vélik, egy elveszett lélek bolyong arra egy elhagyott temetőből. Halloween éjszakáján pedig, amikor az elfelejtett sírok megnyílnak, a Szürke hölgy sétájához csatlakoznak a meggyötört lelkek. Szellem ide vagy oda, ezek a tölgyfák megérnek egy sétát, ha arra járunk.

Forrás: flickr.com

Az összeállítás további fotóit itt találja.

Címlapkép: Fjaðrárgljúfur, flickr.com



Címkék: