A gyerek dolga az, hogy játsszon, minél többet, mert úgy fejlődik és tanul. A baj csak az, hogy nem olyan egyszerű olyan játékot találni, aminek még valami értelme is van. Viszont mi most találtunk egyet, és a legjobb benne, hogy napelemmel megy.

Mikor kicsi a lurkó, még megteszi a fa építőkoca, mikor már nagyobb, és nem dug mindent az orrába, órákig tud molyolni a legó bűvöletében. Csakhogy, ahogy egyre nagyobb lesz, ezek már uncsinak bizonyulnak, és jön a gép előtt zombulás, mert az menő.

  

Na most itt van valami, ami szintén igen vagány, fejleszti a kreativitást, a kézügyességet és a logikát is. Egy napelemes robot, amit 14-féle képpen lehet összerakni, tud járni, gurulni és még a vízen is úszik, és mindeközben azt is megtanítja a kölyköknek, hogyan működik a napenergia. Mondjuk félő, hogy apa megpróbálja lenyúlni a szuper kis kütyüt.

Ha szeretnéd elmagyarázni a következő generációnak, hogy mire is jó, és miért fontos, hogy megújuló energiaforrásokat használjunk, itt a remek lehetőség. Rakjátok össze közösen a robotot, majd keltsétek életre a nap erejével.

Magyarázd el neki, hogy ennek már egy ilyen játék esetében is nagy előnyei vannak, hiszen nem kell folyton cserélgetni benne az elemet, és gyakorlatilag ingyen lehet működtetni, ehhez nincs másra szükség, mint a napfényre.

Izgalmasan tudod felhívni a figyelmüket arra, hogy így kevesebb lesz a veszélyes hulladék, hiszen a használt elemek mérgező nehézfémeket tartalmaznak. Na és persze ez remek lehetőség arra is, hogy elmagyarázd, hogyan lesz a napenergiából mondjuk nélkülözhetetlen meleg víz, fűtés, villany, anélkül hogy egész nap menne például a gázkazán, ami csak úgy ontja magából a szén-dioxidot.

A robot összeszerelésének két nehézségi szintje van, így garantáltan nem lesz egy nap után unalmas. Könnyebb belőle teknőst, hajót, bogarat, kutyát, guruló, sétáló és négylábú játékot varázsolni. Ha pedig ezeket már mind sikerült összeszerelni, jöhet a nehezebb autó, rák, hinta, szörf, evezős és csúszka, vagy akár egy jó kis zombi.

A zöld technológiával működő, szupermenő, alakváltó robot direkt napfénynél elevenedik meg, de az esős napokon se kell a sarokba dobni, mert egy százas halogén izzó fénye is életre kelti. Szóval környezettudatos játékra fel!

(képek: australiangeographic)



Címkék: