Az Adidas régóta elkötelezett a környezettudatos gyártási megoldások és anyaghasználat mellett, és céljai között szerepel az újrahasznosított alapanyagok kizárólagos használata. Ennek jegyében készítették el az UltraBOOST Parley és az UltraBOOST X Parley Primeknit cipőmodelljeiket, melyek felső része 85 százalékban a Maldív-szigeteket övező vizekből kihalászott műanyag hulladékból készült – írja a HVG.

A cég egy pár cipőhöz 11 darab műanyag palackot hasznosított újra, ezzel akarják felhívni a figyelmet az óceánok óriás mértékű szennyezettségére, illetve szeretnének megoldást kínálni a műanyagszennyezés problémájára.

A legújabb, tavaszi kollekcióba ráadásul még egy okostelefonnal összeköthető NFC chipet is építettek, melynek leolvasásával a vevők bővebb információkat találhatnak a műanyagszennyezés problémájáról, és arról is, hogy milyen módon mellőzhetik életükből a műanyagot; illetve, hogy hogyan csatlakozhatnak környezettudatos kezdeményezésekhez.

„Az Adidas Parley együttműködés célja, hogy globális szinten felhívjuk a figyelmet a zöld megoldások fontosságára, és motiváljunk mindenkit arra, hogy a saját mindennapjaiban is nyisson a környezettudatosság felé. Minden pár Parley cipővel 11 műanyagpalackkal lesz kevesebb az óceánokban, ami milliós volumenben már egy komoly lépés a fenntarthatóbb jövő felé” – nyilatkozta az új kollekció kapcsán Végső Péter, az Adidas brand marketing menedzsere.

Az Adidas idén másodjára csatlakozik a Parley és a Runtastic Run for the Oceans kezdeményezéséhez, melynek keretein belül június 8. és július 8. között közösen gyűjthetik a kilométereket a mozgalomhoz csatlakozó futók, hogy együtt hívják fel a figyelmet a műanyagszennyezés megállításának fontosságára.

Az UltraBOOST Parley és az UltraBOOST X Parley modellek április 16-ától vásárolhatók meg a kiválasztott Adidas üzletekben és a márka kiemelt partnereinél. További információ az Adidas Parley modellekről a www.adidas.com/Parley oldalon és az @adidasrunning  Instagramján.

Forrás: HVG, Adidas

Kiemelt kép forrása: Adidas



Címkék: