Egy kecses mozdulattal átugrottuk a tavaszt, így önfeledten élvezhetjük a nyárias időt, és a vele járó minden jót. Ezek közül a kedvenceim a minden gondot feledtető, lazulós kerti partik, na és persze azok elengedhetetlen tartozékai a koktélok, és limonádék.

Uraim, ti most ne figyeljetek, csak pattintsátok le egy gyöngyöző üvegű, jéghideg sörről a kupakot, és szorgalmasan forgassátok a husit a grillrácson. Mi meg addig készítünk pár limonádét, és koktélt, nem is akármilyet.

Egy igazán jó ital, már látványában is ínycsiklandó, és frissítő, amibe alig várod, hogy belekortyolhass. Most mutatok pár extravagáns jégkocka trükköt, amivel a legunalmasabb pohár vízből is igazi partiitókát lehet varázsolni.

Gyümölcs minden mennyiségben

A limonádék és a koktélok tuti összetevői, a friss, üde, színes gyümölcsök. Nem kell, hogy te legyél a legképzettebb mixer ahhoz, hogy egy látványos italt kreálj.

Csak fogj egy jégkockatartót, és töltsd meg a kedvenc gyümölcseiddel a kis rekeszeit. A legjobb ha idénygyümölcsöket használsz, mert mindig azoknak van a legjobb íze. A jégkockatartót töltsd fel vízzel, majd tedd pár órára a mélyhűtőbe.

Egy kancsóban készíts el kedved szerint egy limonádét, egy teát, vagy egy jó kis nyári bólét, és ezt is tedd be a hűtőbe. Ha a gyümölcsökkel teli jégkockák megfagytak, tedd őket poharakba, vagy akár befőttesüvegekbe, dobj melléjük pár szem friss gyümölcsöt is, és öntsd nyakon az egészet az itallal.

Egy citromkarika a pohár szélén, és egy kacskaringós szívószál, és a csajok eldobják az agyukat, már mielőtt hatna a koktél.

Egy csipet jeges fűszer

Persze a nyári italok elengedhetetlen tartozékai a friss, zöldfűszerek, amik remekül kiemelik a gyümölcsös ízeket. Hogy még ízletesebbek legyenek az italok, csipkedj le pár levelet fűszernövényeidről, mint a menta, bazsalikom, rozmaring, citromfű, de akár még pár szelet gyömbért is hozzácsaphatsz.

Ezeket ugyanúgy, mint a gyümölcsöket adagold a jégkockatartóba, öntsd fel vízzel, és fagyaszd le. A bazsalikom az eperrel, a gyömbér pedig a naranccsal passzol a legjobban.

Elkészítéskor nyugodtan kombináld őket citrusfélékkel, vagy a személyes nagy kedvencemmel, uborkával. Egy kellemes tavaszi estén, a gintonik csak úgy kiabál egy ilyen jégkockáért.

Jégbe zárt virágliget

Azt hiszed hogy ezzel ki is fújt a látványos a látványos koktélalapanyagok tárháza? Nagyon tévedsz, még most jön a java. Az ehető virágokkal megspékelt italok. Azt hiszem ennél nem is lehetne tavasziasabb az italod.

Fagyaszd a jégkockákba az ibolya, a bodza, a kamilla, a hibiscus, a levendula, vagy akár a rózsa virágait, és valami egészen romantikus végeredményt kapsz majd. Fontos, hogy csakis ehető virágokkal ízesítsd a koktélokat.

De akkor se keseredj el ha nem terem olyan a kertedben, ugyanis ha nem az italba, csak a pezsgősvödörbe teszed a jégkockákat, hogy hidegen tartsd az italokat, akkor bármilyen virággal feldobhatod a bulit, garantáltan a csodájára fognak járni a vendégek a látványos virágligetnek.



Címkék: