Vészesen közeledik a strandszezon, szóval ideje kicsit rendbe rakni a külsőnket. Ledobni a télen sunyi módon felszökött kilókat, feltölteni a vitamin-háztartásunkat, amitől ragyogó lesz a bőrünk, és a száraz és töredezett tincseinket, amiket eddig a sapka alatt rejtegettünk, erős és fényes hajkoronára cserélni.

Tudom, könnyű ezt mondani, na de kinek van erre ideje? Mindenkinek! Ugyanis most mutatunk 5 olyan ínycsiklandó smoothie receptet, ami 5 perc alatt elkészíthető, tökéletesen beleillik a tavaszi diétádba, feltölt vitaminokkal, és a hajadra is kenheted, ugyanis ideális hajpakolás.

Nem viccelek! A hatékony diétához és az egészséges hajhoz, bőrhöz és körömhöz egyaránt elengedhetetlen a megfelelő vitamin- és ásványianyag-bevitel, és ezt úgy tudjuk a csúcsra járatni, ha nem csak megesszük az ezekben gazdag összetevőket, de egyúttal magunkra is kenjük, mondjuk a hajunkra.

Szóval most 5 olyan smoothie recept következik, ami tele van cinkkel, vassal,B-, C-, D- és E-vitaminokkal, fehérjével, és esszenciális zsírsavakkal. Ezek segítenek megelőzni a hajhullást, serkentik a haj növekedését, és erőssé és fényessé varázsolják a hajadat.

Keltsd életre a hajadat kellel

(kép: max pixel)

Összetevők:

1 bögre mandulatej

1 banán

1 bögre fodros kel

½ teáskanál kókuszolaj

Egy turmixgépben keverd össze az összetevőket, és már kész is az A-, D-, és E-vitaminban, valamint cinkben gazdag smoothie, aminek a felét fogyaszd energizáló reggeliként, a másik felét pedig vidd fel a hajadra, és hagyd hatni 15-20 percig, majd mosd ki.

Egzotikus smoothie a ragyogásért      

(kép: liverdoctor)

Összetevők:

1 banán

1 bögre papaja

1 bögre spenót

1 bögre kókusztej

Ezzel az egzotikus turmixszal a tengerparton érezheted magadat, miközben kortyolgatod, és várod, hogy a hajadon is kifejtse a hatását a trópusi koktél.

Olyan erős lesz a hajad, mint Popeye

(kép: pixabay)

Összetevők:

1 bögre spenót

1 banán

1 bögre mandulatej

2 teáskanál spirulina

Popeye nagy kedvence, a spenót tele van vassal, így te és a hajad is erős lesz tőle, sőt még a vérszegénység okozta fáradtság ellen is felveheted vele a harcot.

A-vitamin bomba

(kép: pexels)

Összetevők:

½ édesburgonya

½ répa

½ banán

1 kanál chiamag

½ bögre tej

Áztasd be az apró, fekete chiamagokat a tejbe, hagyd állni egy órát, majd add hozzá a többi összetevőt, turmixold össze, és töltsd fel magad kívül belül A-vitaminnal, és proteinekkel.

A fűszerek felrázzák a sörényedet

Összetevők:

½ alma

1 bögre fodros kel

1 bögre ananász

1 bögre kókusztej

1/2 teáskanál kókuszoaj

½ teáskanál méz

½ teáskanál kurkuma

½ teáskanál gyömbér

A serkentő fűszerek, a zsírégető ananász és az esszenciális zsírok nem csak az anyagcserédet indítják be, hogy leolvadjanak rólad a kilók, de a hajadat is megtöltik élettel. Ettől a smoothietól úgy felpörögsz majd mint a mixer.

(kiemelt kép: max pixel)



Címkék: