Ha már hatalmasra nőtt a bazsalikom bokor a mini fűszerkertben, az emeletesben, vagy a fűszerspirálban és nem tudod, mit kezdj a rozmaringgal, a kakukkfűvel és a többiekkel, itt az deje a házi fűszervaj készítésének. A grillezés sztárja lesz, de akár egy szelet kenyéren is nagy sikert arat majd.
Zöldfűszereket és vaj összekeverni nem tűnik nagy feladatnak, de az Inspired by charm bloggere olyan remek kombinációkat alkotott és olyan gyönyörű fotókat készített róla, hogy most az ő három receptjét fogjuk követni.
Az alap eljárás mindenhol ugyanaz: jó minőségű, szobahőmérsékletű, puha vajjal dolgozunk, amihez a hozzávalókat apróra vágjuk, vagy lereszeljük, illetve daráljuk. A vajat és a hozzávalókat egy villával alaposan összekeverjük, majd egy fólia segítségével hengert formázunk belőlük és jól behűtjük. Sokáig elállnak, grillezésnél húsokhoz vagy grillzöldségekhez, de egy serpenyőben sütött húshoz, vagy egy finom bagettre kenve is csodálatosak.
Olasz fokhagymás vaj
sótlan, puha vaj
2 gerezd összetört fokhagyma
1/2 evőkanál friss rozmaring
1/2 evőkanál friss kakukkfű
1/2 evőkanál friss metélőhagyma
Só és fekete bors
Illatos szárított paradicsomos vaj
sótlan, puha vaj
1 gerezd összetört fokhagyma
2 evőkanál apróra vágott aszalt paradicsom
1 evőkanál friss bazsalikom
Fekete bors, ízlés szerint
Limeos fűszervaj korianderrel
sótlan, puha vaj
1 gerezd összetört fokhagyma
másfél evőkanál friss koriander
1/2 evőkanál friss lime
lime
Só és fekete bors, ízlés szerint
Képek és forrás: inspiredbycharm.com