Sikeresen befejezte az osztrák főváros az elektromos töltőállomás-infrastruktúra kiépítésének első szakaszát: városszerte 115 helyen telepítettek új áramkutakat, így Bécs minden kerületében van már minimum öt, nyilvánosan hozzáférhető e-töltőállomás, állomásonként két töltőponttal (Typ2-es aljzatok, 11 kW töltési teljesítménnyel)- írja Bécs külképviseleti irodája.

A környezetbarát e-mobilitás népszerűsítésére ráadásul a bécsiek ingyen tankolhatnak áramot ezeknél a kutaknál szeptember végéig. A tiszta zöldáramot kínáló e-töltőállomások egész évben, a nap bármely szakában az autósok rendelkezésére állnak és a Wien Energie mobiltelefonos alkalmazásával lehet használni őket. A bevezetési idő után, 2018. október 1-jétől viszont már ezeknék az áramkutaknál is fizetni kell a töltésért.

Az osztrák főváros célja, hogy 2020-ig városszerte ezer, nyilvánosan hozzáférhető e-töltőállomás álljon a környezettudatos gépjárműtulajdonosok rendelkezésére. A megvalósításra Ausztria legnagyobb energiaszolgáltatóját, a Wien Energie-t választották ki közbeszerzési eljárás keretében. A közösségi szél- és naperőművek ötletét is jegyző vállalat ennél a projektnél is lehetőséget adott a lakosság számára, hogy részt vegyen a finanszírozásban. Utalványcsomagokat vásárolhattak, melyekkel később kedvezményekhez jutnak. Így a bécsiek mintegy kétmillió euróval járultak hozzá a beruházáshoz. A Wien Energie 2020-ig összesen 15 millió eurót fektet Bécs e-töltő-infrastruktúrájába.

 

Kiemelt kép: Eurocomm-PR



Címkék: