Írtunk már a ruháról, ami a gyerekkel együtt nyúlik, most pedig itt van a virágkaspó, ami képes a szobanövényeddel együtt növekedni. A Growth Origami virágtartó végre megoldja az állandó átültetési mizériát, amivel te is jól jársz, szegény korlátok közé szorított növenyedről nem is beszélve.

via GIPHY

Ugyanis attól, hogy mi szeretjük a szabályos, kompakt, a lakásunk méreteihez igazodó szobanövényeket, szegények egyáltalán nem erre vannak kalibrálva. A természet és a növények állandóan változnak, terebélyesednek, terjeszkednek, magasodnak és növekednek, és totál természetellenes számukra, hogy mi apró virágládákba gyömöszöljük őket, amiből aztán ott próbálnak kitörni, ahol csak tudnak.

Persze a lelkiismeretes virágtartók rendületlenül ültetgetik a növényeiket, egyre nagyobb és nagyobb kaspókba, ami egy soha véget nem érő folyamat. Na de most a Growth Origami kaspóval nyerünk némi időt, a növényeink pedig végre egy kis szabad teret a fejlődéshez.

A Studio Ayaskan formatervezői olyan környezet és növénybarát megoldást kerestek, ami szemelőtt tartja a növények természetét, illeszkedik a modern otthonok enteriőrjéhez, és meghosszabbítja a kaspó használati idejét, csökkentve ezzel a hulladéktermelést. A végeredmény pedig az  origami kaspó, ami hajtogatott kialakításának köszönhetően folyamatosan tágul, ahogyan a  benne lévő csemete egyre nagyobbra nő. Na persze ez nem jelenti, hogy a cserép virágföldet is termel, és soha többé nem kell átültetni a szobanövényt, de legalább nem szorítjuk kordába azt, és nem kell 3 havonta újabb és újabb kaspót vennünk, így mindenki jól jár.

(képek: ayaskan)



Címkék: