Nagy sikerrel zárult az erdei vándortáborprogram idei nyara: száz csoport több mint kétezer diákja és kísérő tanáraik járták végig a hazai középhegységekben kialakított öt útvonal valamelyikét – közölte az Országos Erdészeti Egyesület szerdán az MTI-vel.

Közleményük szerint az Országos Erdészeti Egyesület által koordinált programban a felsős és középiskolás gyerekekből álló csoportok tagjai egy-egy hét alatt 50-80 kilométert gyalogolva fedezték fel a hazai erdőket. Az iskolás csoportok a 65 napos táborozási időszak alatt összesen mintegy 150 ezer kilométernyi utat jártak be a Bakony, a Börzsöny, a Mátra, a Mecsek és a Pilis természeti és kulturális értékeit bemutató útvonalakon. Minden tábor része volt az érintett térség kulturális látnivalóinak felfedezése, a természeti értékeket pedig erdei iskolai programokon ismerhették meg a gyerekek.

A program keretében az Országos Erdészeti Egyesület az érintett állami erdőgazdaságokkal (a Bakonyerdő, az Egererdő, az Ipoly Erdő, a Mecsekerdő és a Pilisi Parkerdő zrt.-kkel) együttműködve alakította ki a túrák szükséges feltételeit és a táborhelyeket, ahol a fiatalok összesen 13 ezer éjszakát töltöttek, általában sátrakban.Címkék: