Több mint tizenötezer vendéget várnak szombaton és vasárnap a velemi gesztenyenapokra – írja az MTI. A Kőszegi-hegység egyik legjellegzetesebb növénye a szelídgesztenye, amelynek beérését hagyományos módon gesztenyesütéssel, gesztenyés ételek készítésével, kézműves vásár tartásával ünneplik meg minden évben.

A velemi gesztenyenapok ma már a térség egyik legjelentősebb gasztronómiai és hagyományőrző kulturális rendezvényévé vált, idén is több mint kétszáz vendéglátós és árus kínálja majd portékáit, több helyen sütik majd egyszerre nyílt lángon a gesztenyét, gesztenyés ételeket, süteményeket, de akár gesztenyés sört is kóstolhatnak a községbe érkező vendégek.

Az ismertetés szerint szombaton délután fél kettőkor tartják az ünnepélyes megnyitót, ezt követi a Hajnalcsillag Néptáncegyüttes és a Tulipán Együttes, majd a Perenyei Hagyományőrző Együttes műsora, végül pedig délután négy órától a Bikini együttes koncertjét láthatják és hallhatják az érdeklődők.

Kép forrása: Pixabay

 

Vasárnap délután egyebek között a Boglya Együttes, a Gencsapáti Hagyományőrzők, a Kópic és az Ispiláng Néptáncegyüttes, valamint a Bakafánt Énekegyüttes lép fel, majd a Holdviola együttes koncertje zárja a sort.

A rendezvény minkét napján forgalomkorlátozás lesz érvényben, a községet autóval csak Kőszegszerdahely felől lehet megközelíteni. Az önkormányzat ideiglenes parkolót alakított ki, külön parkolóban állhatnak meg a mozgássérültek és az autóbusszal érkezők.

 

Kiemelt kép forrása: Pixabay



Címkék: