Ahogy jelenleg a dolgok kinéznek, nem kizárt, hogy fogyasztói társadalmunk egyszer a saját maga által termelt csomagolóanyagokba fog belefulladni. Szerintem ezt egyikünk sem szeretné, de tenni ellene már nem mindenkinek van kedve. Őszinte leszek, én sem tudom elképzelni, hogy egy tanyára költözzek, és mindent saját magamnak termeljek meg, és lemondjak az vízöblítéses wc-ről. Emelem kalapom azok előtt, akik  ilyen mértékben környezettudatosak, de én ennél gyarlóbb vagyok.

Szeretem a díszes csomagolásban kapható finom csokikat, a palackozott borokat, a kényeztető kozmetikumokat és még sorolhatnám, de ez nem jelenti, hogy magasról teszek rá, hogy mi történik a bolygónkkal. Szóval most elárulom a trükkjeimet, hogyan is lehet csajosan csökkenteni a hulladékot, mert egy kis fantáziával szinte minden kiürült csomagolásnak lehet új funkciót találni.

Amit ma nem eszel meg, abból lesz a jövő termése

Bocsi, de a lakásban komposztáló gilisztatartás gondolatától is rosszul vagyok, viszont akinek kertje van, az rittyentsen egy kis házikomposztálót az egyik sarokba, megéri. A konyhai- és a zöldhulladékra is tökéletes megoldás, arról nem is beszélve, hogy a növényeid bőséges terméssel fogják meghálálni ha házitrágyával gondozod őket.

Újrahasznosított virágdekor

Azért nem kell minden zöldhulladéknak a komposztban végeznie. Mi csajok imádjuk a virágokat, és azt is ha elhalmoznak vele. Legyen az egy csokor rózsa, vagy egy mutatós orchidea, biztosan örülni fogunk neki. Nemde? Amikor elhervadnak sem kell ám kidobnod őket, szuper dekorációt készíthetsz belőlük. Szárítsd ki a virágokat, ha őszi dekorra vágysz gyűjts hozzájuk pár színes falevelet, és dobj össze egy virágkompozíciót.

Természetes tálalás

Az ételmaradékból is készülhet újrahasznosított dekoráció vagy akár partikellék is. A dió héját nyugodtan csempészd bele az őszi asztaldíszbe, a kókuszdió héjában pedig tálald az esti traccspartihoz a nassolnivalót. Fogj egy egész kókuszt, tedd bele egy vászonszatyorba, majd egy betonozott helyen fülénél fogva egyszerűen csapd a földhöz. Akkor ilyen rusztikus, összevissza módon fog eltörni. Edd meg az isteni kókuszt, a héját mosd ki és szárítsd ki pár nap alatt, utána pedig használd bátran a rágcsálnivalók felszolgálásához.

Trükkök csokizabálóknak

A nők legtöbbje azokat a termékeket veszi meg a boltban, amik szépen vannak csomagolva. Ezt persze tudják is a marketingesek, és gyönyörű dobozokba rejtik a legfinomabb falatokat, amitől aztán duplán elcsábulunk. De ez nem biztos, hogy akkora baj, mert így legalább számtalan módon fel tudod használni ezeket a díszes csomagolásokat.

A sütisdobozból pár perc alatt virágkaspót varázsolhatsz, csak kösd át egy szalaggal és már kész is.

 

A bonbonos dobozalja sokkal jobban néz ki, mint a méregdrága kávékapszulatartók. Áldozd fel magad, és hősiesen edd meg a bonbont, majd töltsd fel újratölthető kapszulákkal a dobozt, hogy jól mutassanak a konyhapulton.

Múltkor kaptam ajándékba egy doboz török marcipánt. Amellett, hogy eszméletlen finom volt, a csomagolásában remekül néznek ki az ékszereim, és legalább nem hevernek folyton szanaszét.

Tuti törtél már el poharat

Nincs olyan háztartás, ahol néhanapján ne törne el egy-egy pohár. Na persze mindig a kedvencedet ejted el mosogatás közben, amitől nem szívesen válsz meg. Nem is kell, keltsd újra életre és legyen a romantikus, borozgatós esték dísze, csupán egy mécses kell hozzá.

Arcápolás mesterfokon

Azt vettem észre, hogy a kozmetikumokkal is úgy vagyok, mint a csokival, mindig azt a parfümöt szagolom meg, és azért a krémért nyúlok az üzletben, amelyiknek tetszik az üvege. Na és persze a nő hűséges egy jól bevált illathoz vagy csodatevő ránctalanítókrémhez, így ha nem dobod ki a kifogyott tégelyeket, egy idő után rengeteg egyforma, mutatós üvegcséd lesz, amikben prímán elférnek a sminkcuccaid a polcon.

 

A hajpakolás jól mutat az íróasztalon

Nincsen csajos fürdőszoba hajbalzsam vagy hajpakolás nélkül. Biztos a te kádad szélén is ott figyel egy. Ha kiürül ki ne dobd a dobozát, inkább mosd ki forró vízzel, szedd le róla a címkét, tegyél rá egy szalagot, és már mehetnek is bele a kedvenc tollaid. Az enyém pont passzol a laptopomhoz.

 

 



Címkék: