Kiváló időzítéssel, az Erdők hete országos rendezvénysorozat (október 2.-8.) indulásának táján érkezett a hír a Greenfo.hu-n, hogy a túrázóknak mostantól könnyebb dolguk lesz, ha a következő kirándulásukat tervezik, a Magyar Természetjáró Szövetség ugyanis online szolgáltatást indított termeszetjaro.hu címmel. A honlapon nemcsak a gyalogtúrázók kereshetnek maguknak kirándulóutakat, hanem a kerékpárosok és a vízitúrázók is találhatnak újabb célpontokat. A túrák kiválasztásánál lehetőségünk van családi túrát is megjelölni, de tájékozódhatunk a túra hosszáról, szintemelkedéséről vagy az aktuális időjárásról is. Mint a Greenfo.hu írja, az oldalon arról is kaphatunk információkat, hogy hol tudunk olcsóbban megszállni, étkezni, szolgáltatásokat igénybe venni túráink során az MTSZ által kiadott Természetjáró Kedvezménykártyával (TEKA). 

Ha már túraútvonal: a Sokszínű Vidék számolt be arról, hogy az igazán extrém kirándulásokra vágyóknak érdemes ellátogatniuk a Tátrába, a Bachledova-völgyne, ahol 24 méteres magasságban, a fák lombkoronái felett sétálgathatunk egy 600 méter hosszú, 1,8 méter széles turistaúton. Az út legérdekesebb pontja, írják, a 32 méter magas fatorony.

És azt egyébként tudtátok, hogy a kiváló (nem) állapotú turistajelzéseket már csapatépítés gyanánt is nekiállhattok önkénteskedve, pusztán jófejségből felfesteni? Nem viccelünk, ide kattintva utána tudtok nézni. Egyébként a segítség jól jön a jelzések felfestésében a természetjáró egyesületek tagjainak, akik hasonlóan önszorgalomból frissítik a túraútvonalak jelzéseit.

 

Forrás: termeszetjaro.hu



Címkék: