Zambia és Zimbabwe határán található a világ legőrültebb turistáinak kedvence, a Viktória-vízesés. A vízesés nem a legmagasabb, de 1708 méter széles vízzuhataga a legszélesebb a világon, a víz száz méteres mélységbe alázúduló hangját háromszáz méteres párafüggöny egészíti ki. Közvetlen környéke nemzeti park, és 1989 óta az UNESCO-Világörökség része. De vannak turisták, akiket ez a vízesés nem csak mint természeti csoda vonz, de kipróbálnák a lehetetlennek tűnőt is: megmártóznának a vízben közvetlenül ott, ahol az aztán a mélybe zuhan.

A vízesés szélénél található az Ördög-medencének nevezett terület, ami egy természetes, az eróziónak köszönhető bemélyedés. A száraz időszakban a sodrás nem erős, így akár úszni is lehet benne, a legszélén pedig egy párkánynak köszönhetően meg is kapaszkodhatunk.

Forrás: flickr.com

A bátor jelentkezőket vezetők kísérik a vízhez és ők vigyáznak arra is, hogy egy jó fotó vagy videó kedvért nehogy bajuk essen. Sajnos így is történnek balesetek, de a turistákat ez sem riasztja el, ahogy ez a National Geographic panoráma videóján is látszik. A lejátszás közben kattintson a képre és húzza az egeret jobbra vagy balra, hogy körülnézhessen a vízesés fölött!



Címkék: