A kerékpár tárolása, főleg ha kis lakásban élünk, örök probléma. A bringák nagyok, egy városi út után sem tiszták, viszont legalább általában nem nehezek, így akad néhány megoldás arra, hová is rakjuk őket, ha épp nem rajtuk ülünk. Ha van egy kis előkert, veranda, vagy erkély, ahol elfér, akkor már nincs is olyan nehéz dolgunk. De akasszuk, vagy támasszuk? És hogy nem fog megázni?

Ha van egy stabilan álló szekrényünk a gangon, vagy a bejárat mellett, akár arról is lelógathatjuk a bringát. Ehhez szükséges, hogy a szekrény a falhoz legyen szerelve és az oldala se legyen elkorhadva. A kampók felszereléséhez itt talál segítséget.

Forrás: liv-cycling.com

Garázsba ideális megoldás a nyeregnél fellógatott kerékpár. Így elfér alatta az ott parkoló autó, vagy akár egyéb holmik is. Feledékenyeknek kiváló a felette lévő kis polc, ahol a lakat, kulcs, sisak, kesztyű tárolható. A méreteket akár növelheti is, a munka leírását itt találja.

Forrás: liv-cycling.com

Több bringa is van a háztartásban? Akkor a legegyszerűbb megoldást, a raklapokból készült tárolót ajánljuk. A képen látható megoldásnál még egyszerűbb is van, ahol egy raklapból, de több munkával, kisebb tároló készíthető. Ennek a készítéséről megnézhet egy videót, itt.

Forrás: flickr.com

Ha viszont nincs lehetősége fedett helyen tárolni a kerékpárokat, mindenképpen építsen nekik egy ilyen egyszerű, lécekből készült kis sátrat.

Kiemelt kép: pixabay.com



Címkék: