Ha még nincs programod a hétvégére, és szeretnél testileg és lelkileg is feltöltődni, látogass el Szegedre, és csodáld meg a virágzó lótusztengert. Augusztus 4 és 5-én, már tizenegyedik alkalommal ünneplik Füvészkertben az indiai lótusz virágzását, ami teljesen beborítja a kert tavát.

Az indiai lótusz az ősi keleti vallásokban a megtisztulás és az újjászületés jelképe. Virága a buddhizmus egyik fő szimbóluma. Több ázsiai országban fogyasztják. Kínában és Indiában régebben különlges erőt tulajdonítottak neki, és úgynevezett „varázsital” készítésére használták fel.

(kép:wikipedia)

A kétnapos rendezvényen mindent megtudhatunk a lótuszfélékről, és felfedezhetjük Ázsia rejtelmes világát, az igazi ékszerdobozként pompázó indiai lótuszos tó partján sétálva. A kelet varázslatos hangulatát a gyönyörű virágokon kívül, a japánkertben található vízesés csobogása, a keleti táncbemutatók és a zenei programok teszik teljessé.

A látogatók jógával indíthatják a napot, résztvehetnek az arany lótusz meditáción, vagy betekintést nyerhetnek a hagyományos kínai gyógyászat rejtelmeibe. Megismerhetik a koreai és kínai teázási szokásokat és úti beszámolókon keresztül repülhetnek képzeletben egészen a lótuszok hazájáig.

Ha valami igazán szemet gyönyörködtető, kellemes hétvégi programra vágysz, akkor irány Szeged! A Lótusz Napok részletes programját itt találod.

(képek: lotusznapok.hu)



Címkék: