Magyarország önálló standján Gévai Csilla és Farkas Róbert gyermekkönyvírók és illusztrátorok mutatkoztak be az augusztus 22. és 27. között zajlott Pekingi Nemzetközi Könyvvásáron – közölte az MTI-vel a KKM Kulturális Diplomáciáért Felelős Helyettes Államtitkársága.

Ismeretterjesztő köteteiket maguk a szerzők népszerűsítették gyerekfoglalkozások kíséretében, ahol egyebek között olyan kérdésekre keresték a választ, hogy miként keletkezett a Föld, vagy hogy miként tehető fenntarthatóbbá a világunk. Az interaktív kísérőprogramokon a világegyetemet is modellezték a kínai gyerekek közreműködésével.
Gévai Csilla Nagyon zöld könyvéhez és Farkas Róbert Első könyvem az univerzumról című kötetéhez kerekasztal-beszélgetés is kapcsolódott, amelyen magyar és kínai gyermekkönyv-illusztrátorok ejtettek szót az alkotás és az inspiráció kérdésköréről.

Az idén 25. alkalommal megrendezett könyves seregszemlén a magyar gyerekkönyvkiadókról és -szerzőkről kínai nyelvű információs anyag tájékoztatta a helyi közönséget.

 

Kiemelt kép: Pixabay



Címkék: