Nem kell egy zsák pénzért potpurit meg lakásdíszeket vásárolnod, te magad is elkészítheted őket. Nem is gondolnád, de tele van a te lakásod, erkélyed és kerted is, szinte az ehhez szükséges összes alapanyaggal. Most adunk pár ötletet, hogyan kezdj neki.

Először is tarts szüretet

Ha kibírod, hogy a növényeid pár napig nem a legtökéletesebben néznek ki, hagyd, hogy megszáradjanak rajta a virágok és a levelek, majd ezeket óvatosan vágd le róluk, és gyűjtsd össze őket.

Erre tökéletesen alkalmasak a különböző orchideák, a jácint, a bugenvilea, a rózsák, a levendula, vagy akár a virágzó pozsgás növények is. A lényeg, hogy egy kicsit türelemmel kell lenned, amíg szépen megszáradnak a virágok és a levelek.

Az orchideák, hagymások és pozsgások virágait hagyd a növényen megszáradni, a levendulát és a rózsákat pedig fejjel lefelé lógasd fel, én a kilincsre szoktam akasztani őket, egy befőttes gumi segítségével.

 Légy kreatív az eszközök terén

Ha betakarítottad a virágtermést, nézz szét a lakásban, hogy milyen szalagok, kagylók, kristályok, apró kövek, gyöngyök lapulnak a szekrény mélyén, és bátran használj fel mindent. Szedd elő a nem használt vázákat, akváriumot, de egy befőttes üveg is tökéletesen megfelel a célnak. Ha pedig illatos virágdíszt szeretnél, akkor szerezz be pár illatosított golyócskát, amit kis textilzsákokban árulnak. Ezt észrevétlenül a virágok alár rejtve, máris kész az illatozó virágdekor.

 Variációk szárított virágkölteményekre

Engedd szabadjára a fantáziádat, és láss neki az alkotásnak. Nem csak a végeredmény lesz szemet gyönyörködtető, de az elkészítése is remek kikapcsolódás, engem kifejezetten megnyugtat.

Orchidea liget egy üveg kaspóban

 Elegáns rózsaköltemény

 Mediterrán, nyári hangulat

 Asztaldísz őszi esküvőre

 Egyedi ajándék, minden alkalomra

 Tengernyi virág

 Ezután már nincs más dolgod, csak megtalálni a gyönyörű virágdíszek helyét, hogy minél jobban feldobják a szobát.



Címkék: