A raklapokból készült bútorok és kreatív megoldások pár éve voltak a népszerűségük csúcsán, akkoriban sokaknál felbukkant mint kerti bútor, vagy kanapé és dohányzóasztal. Egy ideje már kevesebbet jön szembe a különböző kreatív DIY oldalakon, de néha még találni új, izgalmasabb megoldást.

Azzal, hogy már nem divat, nem azt akarom mondani, hogy nem praktikus. Főleg, amikor egyszerűen, kevés átalakítással lehet kihozni belőle valamit: bringatárolásra kiváló, remek darázsgarázs épülhet belőle, hintaágynak sem rossz, a sáros csizmáink helye is lehet, de több munkával még fűággyá is alakíthatjuk. (Ha meg van egy csomó belőle és nincs kedvünk barkácsolni, fel is gyújthatjuk.)

Az 1001pallets.com a világ raklapos ötleteinek gyűjtőhelye, amiben persze a pinterest is elég erős, most innen hoztam 4 szokatlanabb, kreatívabb megoldást. Lehet, hogy van akinek ezek is ismerősek lesznek, de hátha jók gondolatébresztőnek, ha kedvünk támad egy kis raklapos barkácsolásra.

Azért egy teljes szobát nem rendeznék be raklapos bútorokkal és kiegészítőkkel, de ha ez egy tini vágya, miért ne. A magazintartó viszont egy egyszerű kis dolognak tűnik, és ugyan egyre kevesebb nyomtatott újság kerül be egy gyerek szobájába, még mindig van mit tartani egy ilyenben. Vagy a könyveket az ágy mellett.

Egy grillező állomás raklapokból? Nagy munka, komoly feladat, profi kivitelezés.

Kedvenc: dizájn könyvespolc raklapból. Az oldalára állított, lábakból összeszerelt részeket különböző magasságokban csavarozták össze és egy egész könyvtárat is berendeztek vele. Látványos, szép, praktikus és különleges.

Az egyszerűségi verseny győztese pedig ez a kerti lerakó asztalka. 2 raklap, 3 járólap, festék, csavar.

Nálatok készült már raklapból bútor?

Kiemelt kép: 1001pallets.com



Címkék: