Mikor végre eljön a hétvége a fárasztó, egész heti robotolás után, az ember másra sem vágyik, csakhogy leheveredhessen a kertben, és két napig senki se szóljon hozzá. Egy jó könyv, egy pohár jeges limonádé, na és persze egy szuperkényelmes függőágy, amiből az ember ki sem akar szállni, ez a tökéletes feltöltődés receptje.

A könyvválasztást, és a limonádé ízvilágát rád bízzuk, de a legjobb pihenő alkalmatosság kiválasztásában segítünk, hogy biztosan pihenten vághass majd neki a következő hétnek. Három fontos szempontot kell átgondolnod, mielőtt elindulsz hintaágyat vagy függőágyat venni. Először is, hogy hol akarod elhelyezni, hogy ki fogja használni, na és persze, hogy mindezt mennyiből szeretnéd megúszni.

1. Olcsó és mobil

Ha nincs sok helyünk a kertben, és nem szeretnénk azt állandó jelleggel megpakolni egy hintaággyal, akkor csak kapjunk le egy ilyet az IKEA polcáról, és akasszuk fel a kerítés és az almafa közé. Nem mondom, hogy kényelmes, de legalább olcsó, 6990-ért már hintázhatsz is benne a kék ég alatt. Bizonyos kor felett már nem ajánlanám, mert igen macerás kikecmeregni belőle.

(Kép: IKEA)

Vagy lecsaphatunk az épp akciós darabra a neten, ami most 14 990 helyett, csak 2 489 forint. 

(kép: emag.hu)

2. Ugyanez stabilabb lábakon

De akkor jöjjön az eggyel igényesebb verzió, amit már merevítőrúddal is elláttak, valamint kapunk hozzá egy kerekes állványt, aminek a segítségével bárhol elhelyezhetjük, és pihenhetünk benne. Így ha nincsenek fák a kertünkben, de van annyi helyünk, hogy az állvány elférjen, már nyert ügyünk van. Ahogy az előző verzióhoz, ehhez is tartozik egy kis oldalzseb, amibe pihenés közben beletehetjük a mobilunkat, vagy a naptejet (IKEA – 34 990 Ft).

(kép: IKEA)

3. Függőágy nagycsaládra hangolva

Ha függőágy függők vagyunk, és szeretünk együtt lőgni az egész családdal, nekünk találták ki az XXL-es Amazonas Gigante-t, ami 280 kilot is elbír, és 3 méteres a fekvőfelülete. Bár az ára is húzsabb, 49900 Ft, de elég belőle egy, az egész famíliának.

(kép: fuggoagy.hu)

4. Ha szeretnél begubózni

Ha szeretnél elvonulni, és mindet egy stílusos, rattan kertibútorban képzeled el, ami nem csak elringat, de még jól is mutat a teraszon, szerezz be egy függőfotelt. Nem foglal sok helyet, és jól bírja a kültéri időjárást, fém és rattan kombinációjának, és vízálló párnahuzatainak köszönhetően, és télen akár még a nappaliban is megállja a helyét. A szellősebb szerkezetű verzió 82 800, a tömörebb szerkezet 208 155 forintért lehet a tiéd.

 

5. A gyerekek kedvence

Ha nem csak magadnak keresel egy kényelmes, szabadtéri pihenőhelyet, hanem egyúttal szeretnéd kielágíteni a gyerekek játékos kedvét is, akkor a Cacoon függőszékeket keresd. Az egész család nagy kedvence lesz. Anyaga: 35% pamut, 65% poliészter, a váz pedig eloxált alumíniumból készült. Speciális anyag, UV50-es védelemmel, mely egyben antibakteriális, vízlepergető és penésztaszító. Háromféle méretben választható: gyerek, egyszemélyes és kétszemélyes kivitelben, 200 kilót is elbír.

Bárhol fellógathatóak, így akár a nyaralásra is magatokkal vihetitek, de ha otthon nincs alkalmas felfüggesztés, lehet hozzá állványt is rendelni. Maga a függőágy 62 200, a hozzá rendelhető fém állvány 105 300, a fa szekezető pedig 153 800 Ft.

6. A klasszikus hintaágy

A retró szerelmeseinek hoztunk egy nem túl divatos, viszont annál inkább klasszikus hintaágyat, aminek a kialakítását a mai napig nagyon sokan kedvelik, és kényelmesebbnek találják, mint a moder, dizájner változatokat. A 2 méteres ülőfeleülettel, dönthető napellenzővel, és párnákkal ellátott, nagyon zöld hintaágy most 59 990 forint az Obiban.

(kép: Obi)

7. Modern külső, kényelmes lábtartó

Nagy kedvencem ez a türkiz verzió, ugyanis pont azt a gondot oldja meg, amitől a klasszikus hintaágy kényelmetlen számomra. A hosszított kialakításának köszönhetően erről már nem lóg le a lábunk, hanem kényelmesen lehet rajta feküdni, akár egész nap. Na persze aki a lábbal hajtás rajongója, az ne ezt válassza. Most 25 százalék kedvezménnyel, 119 900 helyett 89 900-ért vehetjük meg.

8. Keleti kényelem

Na és akkor jöjjön egy nagypályás hintaágy, ami több funkciós, és nem utolsó sorban baldahinnal van ellátva. Ez nem azért nagy öröm, mert keleties hangulatot kölcsönöz, hanem mert a kertben szunyókálás közben nem támadnak meg minket a szúnyogok, és egyáb rovarok.

A legjobb benne, hogy ha meguntuk a hintázást és az üldögélést, egyszerűen lehajthatjuk a háttámlát, és másis egy kényelmes ággyá alakult a Honeymoon hintaágy (Kika 119 900). Hát kell ennél több, egy kellemes nyári napon?

9. Édes hármas

És persze mint mindig, most is hoztunk pár darabot a luxustermékek rajongóinak. Ha csak a kényelem számít, és az ér nem, ideális választás, ez az absztrakt kialakítású, moder, 3 személyes függőágy, ami igencsak jól fog mutatni a medencénk partján. A közepén egy asztalka is helyett kapott, amin elhelyezhetjük a koktéljainkat, amíg süttetjük a hasunkat a barátainkkal. A Trinity Infinity Triple Hammock most kedvezményesen, 4 950 dollárárt, azaz majdnem 1.4 millióért lehet a mienk, kár lenne kihagyni.

(kép: myhammock.com)

10. Így kerek a világ

Akik pedig a kerek formákat kedvelik, és szó szerint imádnak együtt lógni a barátaikkal, azoknak kötelező beszerezni egy Floating Bed-et, vagyis egy lebegő ágyat, amiből kérhetünk king size-ot, hogy a csajokkal együtt hempereghessünk rajta, de akár egyszemélyeset is, ha antiszociálisabb hangulatban vagyunk, és inkább egyedül lógnánk egy fa tetején. Mérettől függően 3 995 és 4895 dollárt kell csupán kicsengetnünk érte.

Ha tovább szeretnéd fokozn ia kerted és a teraszod kényelmét, nézd meg a legjobb napágyakat, kertizuhanyokat, napernyőket és kertibútor kiegészítőket is.



Címkék: