Még nem szerezted be az összes karácsonyi ajándékot, és tanácstalan vagy, hogy mit is vegyél? Szeretnéd valami  igazán különlegessel meglepni a szeretteidet? Esetleg próbáld meg a virágüzletet, ugyanis egy szép növénnyel biztosan nem hibázhatsz. Tutira nem lesz kicsi, nem gond ha mástól is azt kapnak (hiszen minél több van, annál jobb), maradandó ajándék, és a divatból sem megy ki soha. Minden otthont megszépítenek, és a karácsony elmúltával sem dobja senki őket a szekrény mélyére.

Adunk pár tippet, hogyan válaszd ki az ideális zöldet, hogy a legnagyobb örömet szerezd vele. Választhatsz az alapján, hogy milyen az illető ízlése a virágok terén (ha ismered ezen paramétereket), vagy választhatsz valamit, ami jól illik a lakásába (ehhez viszont a lakását kell alaposabban megnézned).

Ha tudod, hogy igazi karácsonyrajongó, akkor a legjobb, ha az ünnepi időszakot idéző, és jövőre is akkortájt virágzó növényt választasz számára. Ilyen például a téli hónapokban karácsonyi színekben pompázó mikulásvirág, vagy a karácsonyi kaktusz. Mindkettő hosszú évekig lehet a lakás dísze.

Az igazi karácsonyi klasszikusok

(kép: www.oazis.hu )

Ha fel akarod venni a karácsonyfával a versenyt

Olyanoknak, akik tágas lakásban vagy házban élnek, vagy esetleg most költöztek, és kicsit még sivár az otthonuk, egy méretesebb példányt is beszerezhetsz. Válaszd a mutatós szobafikuszt (Ficus elastica), a könnyen formázható kislevelű fikuszt (Ficus benjamina), a dekoratív vitorlavirágot (Spathiphyllum), vagy a zuhatagszerű buzogányfát (Nolina). A legjobb ezekben a növényekben, hogy minden otthonban jól mutatnak, csodásan fel tudnak dobni egy-egy üres sarkot, bármilyen színű és stílusú berendezéshez passzolnak, és nem igényelnek különösebb gondozást sem, hogy szépek legyenek.

Ünnepi virágliget

A színpompás virágok szerelmeseinek a legjobb ajándék egy gazdagon virágzó, élénk színű cserepes virág, amit otthon, de akár a munkahelyen is tarthatnak. Télen is nyílnak, és fantasztikus illatot árasztanak a hagymások, mint a jácint, a tulipán, a nárcisz és a krókusz, a burjánzó azalea, és a különleges, trópusi bromélia.

(kép:flyingflowers.co.uk)

(kép:flyingflowers.co.uk)

Egy elegáns orchideát a hölgyeknek

Igazán dekoratív ajándék, a sokak által nagyon kedvelt orchidea. Válassz egyet a leendő tulajdonosának kedvenc színében, és tedd különlegessé egy érdekes vázával, vagy légy kreatív és készíts egy egész növénymixet, melynek központi elemeként remekül mutat majd az elegáns orchidea.

Halmozd az élvezeteket virágmixekkel

A növénykompozíciók más virágokból is jól mutatnak. Kombinálhatód a pozsgásokat, a zöld dísznövényeket és a fűszernövényeket is, a lényeg, hogy hasonló igényű virágokból álljon a szett. Azzal teheted még különlegesebbé a látványt, ha egyedi formájú és anyagú kaspókat használsz.

Legyen teljes az ünnepi kollekció

A zöld ajándék elengedhetetlen tartozéka, de akár önmagában is remek karácsonyi meglepetés egy-egy különleges cserép, kaspó, váza vagy kerti kiegészítő. Idén a letisztult vonalak, a visszafogott színek és a különleges mintázatok hódítanak.Választhatsz a pár száz forintostól a több százezresig, fontos, hogy passzoljon a növény méretéhez, és harmonizáljon a leendő környezetével.

Szóval pánikra semmi ok, még van pár nap karácsonyig, pont időben vagy hogy beszerezd az utolsó ajándékokat. Lepj meg valakit egy szép növénnyel és tedd boldoggá a karácsonyát.



Címkék: